- English
- فارسی
اثر سطوح مختلف اسانس سير بر شاخص هاي رشد، تغذيه و ترکيب شيميايي لاشه فيلماهي (Huso huso) جوان پرورشي
عیسی ابراهیمی. راضيه تنگستانی.ابراهیم عليزاده دوغيکلايی. پرویز زارع. مجله علوم و فنون دریایی، دوره 11، شماره 4. ص 1-12.
چکيده
به منظور بررسی اثر اسانس سير به عنوان ماده محرک رشد، بر شاخصهاي رشد، تغذيه و ترکيب شيميايي لاشه فيل ماهيان جوان پرورشي، شش جيره غذايي (يک جيره فاقد اسانس سير و آنتيبيوتيک، يک جيره حاوي آنتيبيوتيک اکسي تتراسايکلين به ميزان mg/kg30 و چهار جيره با مقادير مختلف 50، 100، 150 و mg/kg 200 اسانس سير) تهيه شد. بچه فيلماهيان پرورشي با وزن متوسط1/50 ±24 گرم به مدت هشت هفته با جيرههاي آماده شده تغذيه شدند. در پايان آزمايش بالاترين ميزان وزن نهايی (FW) برابر 2/75 ±153/43گرم، بيشترين ميزان افزايش وزن (BWI)،8/08 ±516/58 درصد، بهترين راندمان پروتئين (PER)، 0/1 ±2/58، بالاترين نرخ توليد پروتئين (PPR)،3/38 ±48/38 درصد، کمترين ضريب مصرف غذا (FCR)،0/06 ±1/20 و بيشترين ميزان پروتئين لاشه، 0/63±69/42درصد در ماده خشک در تيمار حاوی mg/kg 150 اسانس سير مشاهده شد که با ساير تيمارها دارای تفاوت معنی دار (0/05>P) بود. در مجموع براساس نتايج اين تحقيق افزودن mg/kg 150 اسانس سير به جيره غذايي فيل ماهيان جوان پرورشي جهت بهبود شاخصهاي رشد، تغذيه و کيفيت لاشه در اين ماهيان پيشنهاد میگردد.