For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

تغییرات کورتیزول و گلوکز حاصل از دستکاری حاد در ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره پوسته پسته سبز Pistacia vera

چکیده: هدف از این مطالعه بررسی اثر رژیم غذایی حاوی عصاره پوست پسته در پاسخ های فیزیولوژیک کپور معمولی تحت دستکاری استرس بود. ماهیان با 5 جیره آزمایشی حاوی صفر، 0/5، 1/5، 4/5 و 9 گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در پایان آزمایش تمام ماهیان (12 عدد) در هر مخزن در معرض دستکاری و در هوا دهی شدید قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان میدهد که سطح گلوکز ماهیانی که با صفر، 0/5 و 1/5 گرم عصاره پوست پسته بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند، در مقایسه با زمان اولیه (قبل از استرس) افزایش معنی داری داشت( 0/05/>p). همچنین سطوح مختلف پوست پسته تأثیر خوبی بر روی پاسخ به استرس خصوصا بر روی میزان گلوکز داشته و اضافه کردن 1/5 گرم عصاره بر کیلوگرم غذا میتواند برای ماهی کپور مفید باشد.

کلمات کلیدی: ترکیبات فنلی، آنتی اکسیدان، گیاهان دارویی، استرس، پسته، کپور معمولی

Journal Papers
ماه: 
Winter
سال: 
1393