For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

تاثیر عصاره اتانولی پوست پسته (Pistacia Vera) بر فاکتورهای رشد، بازماندگی، و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

چکیده: این تحقیق به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پوست سبز پسته بر فاکتورهای رشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام شد.ماهیان در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار به مدت 8 هفته (با 3 درصد وزن بدن در روز) تغذیه شدند. در هر تکرار 14 قطعه ماهی (0/93±18/06 گرم) استفاده شد. تیمارها شامل عصاره ی سبز پوست پسته در سطوح صفر (شاهد)، 0/5،1/5، 4/5 و 9 گرم عصاره بر کیلوگرم جیره بود. مقدار فنول کل حاصل از عصاره گیری از پوست سبز پسته برابر 21/52 (میلی گرم گالیک اسید بر گرم پوسته خشک) برآورد گردید. شاخص های ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، درصد بازماندگی، شاخص کبدی و ترکیب شیمیایی لاشه (رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر) در بین تیمارها اختلاف معنی داری نشان نداد. بیشترین شاخص وضعیت در تیمار 1/5 گرم عصاره در کیلوگرم غذا، (0/025±1/24) مشاهده گردید که با تیمار شاهد تفاوت معنی دار نشان داد (0/05>p). نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از سطوح مختلف عصاره اتانولی پوست پسته در محدوده استفاده شده در این تحقیق فاقد اثرات سمی بوده و تاثیر منفی بر فاکتورهای رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه ماهیان مورد آزمایش نداشت.

واژگان کلیدی: گیاهان دارویی، تغذیه، آنتی اکسیدان، فنول، قزل آلای رنگین کمان

Journal Papers
ماه: 
Fall
سال: 
1394