For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

تأثير استفاده از سطوح مختلف پوسته پسته (Pistacia vera) بر رشد و برخي خصوصيات بيوشميايي و خون شناسي ماهي قزل آلاي رنگين كمان (Oncorhynchus mykiss)

چكيده : تأثير پوسته پسته سبز در سطوح صفر، 1/5، 4/5، 13/5 و 27 درصد از وزن جيره بر عوامل رشد و خصوصيات بيوشيميايي و خون شناسي ماهي قزل آلاي رنگين كمان با ميانگين وزني 0/58±27/03 گرم در قالب يك طرح كاملاً تصادفي با پنج تيمار و 3 تكرار و در هر تكرار 14 قطعه ماهي انجام شد. در پايان هشت هفته تغذيه، از هر تكرار 4 قطعه ماهي به صورت تصادفي خونگيري شد. نتايج حاصل تفاوت معناداري ( p< 0/05) را در نرخ رشد ويژه و ضريب تبديل غذايي تيمار 27 درصد پوسته نسبت به ديگر تيمارها نشان داد. هيچگونه اختلاف معناداري در خصوص مقدار آلبومين، گلوبولين، تريگليسيريد و گلوتاميك ا گزالواستيك ترنس آميناز بين تيمار ها مشاهده نشد. مقادير پروتئين كل ( 76/2 ± 15/0 گرم در دسيليتر ،) آنزيم لاكتات دهيدروژناز ( 44/26±2139 واحد بين المللي در ليتر) ، آلكالين فسفاتاز( 21/4±331/9 واحد بين المللي در ليتر) ، گلوتاميك پيرويك ترنس آميناز ( 17/82±407 واحد بين المللي در ليتر ،) هموگلوبين 0/7± 8/73 گرم در دسيليتر و درصد هماتوكريت   2/28±33/33 در  ماهي تغذيه شده با جيره 27درصد در مقايسه با تيمار شاهد اختلاف معنادار از ي خود نشان دادند ( p< 05/0 هب). طور كلي ، استفاده از سطوح بالاي پوسته پسته در جيره غذايي اثر نامطلوب بر ي رشد و عوامل سلامتي ماهي قزل آلا ي رنگين كمان دا شت .

كليد واژگان: پوسته پسته، قزل آلاي رنگين كمان، فنول، شاخص بيوشيمايي خون

Journal Papers
ماه: 
Summer
سال: 
1393