For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

بررسی اثرات سطوح مختلف چربی جیره غذایی بر برخی شاخص های رشد، ضریب تبدیل غذا و بازماندگی بچه فیل ماهي(Huso huso L,) پرورشی

 ابراهيمی،  عيسی و پرویز زارع . نشریه شیلات، مجله منابع طبيعی ایران،دوره 64، شماره 2، ص93-106.

چكيده

به منظور بررسي اثر سطوح مختلف چربي بر شاخص‌هاي رشد، ضريب تبديل غذا و بازماندگی بچه فيل ماهی پرورشي، آزمايشی طراحی و اجرا گرديد. چهار جيره آزمايشي با پروتئين يكسان (45 درصد) و سطوح 6/7، 10/5، 14 و 17 درصد چربي و  3/4تا 3/7 كيلوكالري برگرم انرژي قابل هضم تهيه شد و هريک با سه تکرار، با بچه فيل ماهيان پرورشي با وزن 0/07± 2/14 گرم و به تعداد 420 عدد - 35 عدد در هر واحد آزمايشي  (حوضچه‌هاي فايبرگلاس با حجم 100 ليتر و ميزان تعويض آب 1/4 ليتر در دقيقه)- به مدت 48 روز مورد آزمايش قرار گرفت. نتايج حاصل معني دار بودن اثر سطوح مختلف چربي جيره‌هاي غذايي بر شاخص‌هاي مورد بررسي شامل وزن نهايي، طول نهايي، درصد افزايش وزن،  رشد ويژه، شاخص توليد، شاخص كبدي،  ضريب تبديل غذا،  بازده پروتئين و پروتئين توليدشده را نشان داد (0/05<p) . بر اساس يافته‌های اين تحقيق  افزايش ميزان چربي تا سطح 14 درصد، بهبود شاخص‌هاي مورد بررسي را بهمراه داشته است. بيشترين رشد و بهترين راندمان غذايي در سطح چربي14 درصد با نسبت انرژي قابل هضم به پروتئين خام (DE/CP)  برابر 79/9 بدست آمد. براين اساس ميزان بهينه چربي در جيره غذايي بچه فيل ماهيان پرورشي در محدوده وزنی مورد بررسی در اين تحقيق، 14 درصد پيشنهاد مي‌گردد.

Journal Papers
ماه: 
Summer
سال: 
1390