- English
- فارسی
اثر اسانس گیاه سیر بر شاخصه های هماتولوژیک فیل ماهیان جوان پرورشی
تنگستانی، راضیه. ا.علیزاده دوغیکلایی. ع. ابراهیمی، پ. زارع. مجله تحقیقات دامپزشکی، دوره 66، شماره3، ص 209-216.
چکیده:
به منظور بررسی اثر اسانس سير بر شاخصهای خونی فيلماهيان جوان پرورشی شش جیره غذایی شامل: یک جیره فاقد اسانس سیر و آنتیبیوتیک اکسی تتراسایکلین به عنوان جيره شاهد، یک جیره حاوی mg/kg30 آنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین و چهار جیره با مقادیر مختلف g/kg0/05،0/1، 0/15، 0/2 اسانس سیر تهیه شد. بچه فیل ماهیان پرورشی با ميانگين وزنی2 ±24 گرم، به مدت 56 روز با جیره های غذایی فوق تغذیه و در انتهای دوره آزمایش، شاخصهای خونی اندازه گیری شد. شاخصهای زمان انعقاد خون و میانگین هموگلوبین در هر گلبول قرمز (MCH) روندی افزایشی در تیمارهای حاوی اسانس سیر نشان داد. تعداد لنفوسیتها در جیره های حاوی g/kg0/05، g/kg0/15 و g/kg0/02 اسانس سیر، به طور معنی داری بیش از تیمارهای شاهد و حاوی آنتی بیوتیک و تعداد نوتروفیل خون در تیمارهای حاوی g/kg0/15 و g/kg0/02 اسانس سیر به طور معنیداری کمتر از سایر تیمارها بود. در مجموع نتایج نشان داد که افزودن اسانس سیر، با افزایش زمان انعقاد خون، میزان هموگلوبین گویچههای قرمز، افزایش تعداد لنفوسیت ها و نوتروفیل ها و کاهش تعداد ائوزینوفیل ها، تاثیر معنیداری بر ارتقاء سیستم ایمنی و وضعیت فیزیولوژیک بدن فیل ماهیان در مقایسه با جیره شاهد و جیره حاوی آنتیبیوتیک داشته و میتواند جایگزین مناسبی برای آنتیبیوتیک اکسی تتراسایکلین در جیره غذایی فیل ماهیان جوان پرورشی باشد.