For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

اثر اسانس گیاه سیر بر شاخصه های هماتولوژیک فیل ماهیان جوان پرورشی

تنگستانی، راضیه. ا.علیزاده دوغیکلایی. ع. ابراهیمی، پ. زارع. مجله تحقیقات دامپزشکی، دوره 66، شماره3، ص 209-216.

چکیده:

به منظور بررسی اثر اسانس سير بر شاخصهای خونی فيلماهيان جوان پرورشی شش جیره غذایی شامل: یک جیره فاقد اسانس سیر و آنتی­بیوتیک اکسی­ تتراسایکلین به عنوان جيره شاهد، یک جیره حاوی mg/kg30 آنتی ­بیوتیک اکسی­ تتراسایکلین و چهار جیره با مقادیر مختلف g/kg0/05،0/1، 0/15، 0/2 اسانس سیر تهیه شد. بچه فیل‏ ماهیان پرورشی با ميانگين وزنی2 ±24 گرم، به مدت 56 روز با جیره­ های غذایی فوق تغذیه و در انتهای دوره آزمایش، شاخص­های خونی اندازه­ گیری شد. شاخص­های زمان انعقاد خون و میانگین هموگلوبین در هر گلبول قرمز (MCH) روندی افزایشی در تیمار­های حاوی اسانس سیر نشان داد. تعداد لنفوسیت­ها در جیره های حاوی  g/kg0/05،  g/kg0/15 و g/kg0/02 اسانس سیر، به طور معنی­ داری بیش از تیمارهای شاهد و حاوی آنتی­ بیوتیک و تعداد نوتروفیل خون در تیمارهای حاوی g/kg0/15 و g/kg0/02 اسانس سیر به طور معنی­داری کمتر از سایر تیمارها بود. در مجموع نتایج نشان داد که افزودن اسانس سیر، با افزایش زمان انعقاد خون، میزان هموگلوبین گویچه­های قرمز، افزایش تعداد لنفوسیت ها و نوتروفیل ها و کاهش تعداد ائوزینوفیل ها، تاثیر معنی­داری بر ارتقاء سیستم ایمنی و وضعیت فیزیولوژیک بدن فیل ماهیان در مقایسه با جیره شاهد و جیره حاوی آنتی­بیوتیک داشته و می­تواند جایگزین مناسبی برای آنتی­بیوتیک اکسی­ تتراسایکلین در جیره غذایی فیل ماهیان جوان پرورشی باشد.

Journal Papers
ماه: 
Summer
سال: 
1390