For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

تنگستانی راضیه

Grade: 
Graduated

1388. بررسی اثر اسانس سیر بر رشد، ترکیب بدن و شاخص های هماتولوژیک فیل ماهیان جوان پرورشی ( Huso huso).

چکیده

در این تحقیق اثر اسانس سیر به عنوان یک ماده محرک سیستم ایمنی، بر شاخص های هماتولوژی و ایمنی سلولی، رشد و ترکیب شیمیایی بدن در فیل ماهیان جوان پرورشی مورد بررسی قرار گرفت. تیمار های آزمایش بر اساس شش جیره غذایی (یک جیره فاقد اسانس و آنتی­ بیوتیک اکسی تترا سایکلین به عنوان شاهد، یک جیره حاوی آنتی ­بیوتیک اکسی ­تتراسایکلین (mg/kg 30) و چهار جیره با مقادیر مختلف اسانس سیر (g/kg 0/05، 0/1،0/15،  0/2) در سه تکرار برای هر تیمار سازماندهی شد. بچه فیل ماهیان پرورشی با متوسط وزن 2±24 گرم به مدت 56 روز با جیره­های آماده شده تغذیه شدند. در انتهای دوره آزمایش، شاخص­های خونی، رشد، تغذیه و آنالیز لاشه اندازه­گیری شد. تعداد کل اریتروسیت­ها، میزان هماتوکریت و هموگلوبین، زمان انعقاد خون، اندیس­های خونی میانگین حجم گلبول­های قرمز، میانگین هموگلوبین در هر گلبول قرمز و میانگین غلظت هموگلوبین در هر گلبول قرمز، در تیمارهای مختلف آزمایش تغییرات معنی­ داری نشان نداد. تعداد لنفوسیت­ها در تیمارهای g/kg 0/05، g/kg0/1 و g/kg 0/15 اسانس سیر، به طور معنی­ داری ( p<0/05) بیشتر از تیمارهای شاهد و آنتی­ بیوتیک بود. تعداد نوتروفیل ها و ائوزینوفیل ها در تیمارهای حاوی اسانس سیر کاهش معنی­ داری نسبت به تیمار شاهد نشان داد(p<0/05). بالاترین میزان افزایش وزن نهایی، افزایش وزن بدن، نرخ کارایی پروتئین، نرخ تولید پروتئین و پایین ترین میزان ضریب تبدیل غذایی در سطح g/kg 0/15 اسانس سیر مشاهده شد. ترکیب شیمیایی بدن در بین تیمار های مختلف تفاوت معنی داری نشان نداد به استثنای میزان پروتئین که در تیمارهای g/kg 0/05 اسانس سیر افزایش معنی داری نسبت به سایر تیمارها نشان داد. به طور کلی نتایج نشان داد که افزودن اسانس سیر به جیره غذایی باعث بهبود برخی شاخص های هماتولوژیک و ایمنی یاخته­ای، رشد، تغذیه و ترکیب شیمیایی بدن در فیل­ماهیان جوان پرورشی در مقایسه با جیره شاهد و جیره حاوی آنتی ­بیوتیک شده و می­تواند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک اکسی ­تتراسایکلین در جیره غذایی فیل­ ماهیان جوان پرورشی باشد.

لغات کلیدی: اسانس سیر - فیل­ ماهی – آنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین - شاخص­های هماتولوژیک – تغذیه